Noticies

Inici

>>

Actualidad

>>

Noticies

>>

  • Imagen
10 de Abril de 2015 - 14:39
Algemesí firma l’agermanament amb la localitat coreana de Gangneung

Després de la firma de l’agermanament entre ambdós localitats la delegació algemesinenca ha visitat unes quantes empreses multinacionals de Gangneung per a iniciar llaços empresarials.

Algemesí (10-04-15). Algemesí ja compta amb una nova localitat germana, Gangneung, una ciutat de més de 200.000 habitants, ubicada a la província de Gangwon, al nord-oest de la república de Corea del Sud. Està ubicada al nord-oest de Seül, a uns 166 km en línia recta, en la costa oest del mar de Japó. Per això durant estos dies una delegació algemesinenca ha acudit fins a la localitat coreana per a firmar este agermanament i establir noves relacions empresarials i comercials entre ambdós municipis.

Per això, la delegació algemesinenca presidida per l’alcalde d’Algemesí, Vicent Ramón García Mont, també ha comptat amb l’assistència del president de l’associació d’empresaris de la localitat EMPAL, Juan Carlos Ferragud, junt amb  empresaris de la localitat que, després de la firma de l’agermanament entre ambdós localitats, han visitat unes quantes empreses multinacionals de Gangneung per a iniciar llaços empresarials.

“Algemesí ha sigut molt ben rebut per part dels representants institucionals de Gangneung, i especialment a través del seu alcalde, que ens va donar una gran acollida a l’arribada a la seua localitat. Després de diversos dies en el país coreà, creiem que les perspectives d’agermanament i intercanvi entre ambdós països seran molt fructíferes tant en l’àmbit empresarial com cultural, turístic, agrícola, etc.”, cita la delegació d’Algemesí a Gangneung.

Gangneung disposa a més de moltes plantacions d’arròs i soja, ja que es tracta d’una localitat costanera. Per tant, també compta amb moltes similituds en temes d’agricultura, especialment pel cultiu de l’arròs, per la qual cosa les dos localitats podran intercanviar perspectives. Amb este agermanament amb Algemesí, Gangneung serà la setena localitat amb què s’agermana, després d’establir llaços amb municipis xinesos, japonesos i nord-americans.

Algemesí ja compta amb quatre ciutats germanes, Riom, a França; Baasneere, a Burkina Faso; Chiari a Itàlia, i ara també amb Gangneung, a Corea del Sud.

“Algemesí disposa ja d’agermanaments amb localitats com Riom a França o Baasnere a Burkina Faso, o Chiari a Itàlia, i ara també amb Gangneung, a Corea del Sud, que han suposat riquesa cultural, social, agrícola o empresarial entre d’altres, per al nostre municipi, i intercanvis sòlids d’aprenentatges nous amb les seues gents. Ara, a l’agermanar-nos amb noves ciutats com Gangneung, pretenem ampliar este bagatge per al nostre municipi. Es pretén que també la nostra cultura més autòctona es veja enriquida amb un nou patrimoni internacional que es referma més enllà de les nostres fronteres”, explica la regidora d’Agermanaments, Beatriz Diaz.

I és que, el passat mes d’octubre, després de la declaració de Patrimoni de la Humanitat, un dels balls que conformen la Festa de la Mare de Déu de la  Salut d’Algemesí, els Tornejants, acompanyats per l’alcalde del municipi i el regidor de Cultura, i invitats per la ciutat coreana, van assistir a l’Inter-City Intangible Cultura Cooperation Network (ICCN) a Gangneung; una organització internacional de governs locals i organitzacions culturals que vetlen per la salvaguarda de l’herència cultural intangible en tot el món.

Després d’eixa trobada, ambdós municipis van trobar relacions culturals comunes que els han portat a realitzar este agermanament per a poder intercanviar  llaços culturals, socials, turístics, agrícoles, empresarials, etc. A més, Algemesí ostenta la vicepresidència de l’ICCN Inter-City Intangible Cultura Cooperation Network (ICCN) i la ciutat de Gangneung la presidència d’esta mateixa entitat.
 
“L’agermanament entre ambdós municipis, Gangneung i Algemesí és ja una realitat ja que ambdós ciutats compartim un profund interés per preservar el nostre patrimoni cultural, social, agrícola i empresarial, i perseguim objectius comuns per a portar-ho a la pràctica, així que, entenem que la millor manera és realitzar un agermanament entre ambdós municipis que ens permeta entaular llaços de cooperació i d’acords comuns”, cita l’alcalde d’Algemesí, Vicent Ramón García Mont.