Alcaldessa d'Algemesí

Benvinguda de l'alcaldessa

Algemesí és una ciutat amb una identitat contrastada que s’ha forjat amb molta dedicació per part de la ciutadania al llarg dels segles. El sentit de pertinença a un poble, que ha fet de la cultura i de l’estima a les seues tradicions una manera de viure, està molt present en el dia a dia de tots nosaltres.

Situada entre la mar Mediterrània i les muntanyes de l’interior de la Ribera, la nostra ciutat ha estat el bressol de l’arròs i dels cítrics. L’agricultura sempre ha suposat la font de riquesa del nostre municipi i un mitjà, gràcies al qual, Algemesí ha pogut créixer i convertir-se en el segon poble més gran de les comarques del Xúquer.

Som una ciutat viva en tots els vessants: el social, el cultural, l’esportiu, l’associatiu i el festiu gràcies a la participació i col•laboració de milers de persones que, de manera desinteressada i altruista, mantenen la il•lusió de bastir un sentiment d’estima incondicional a la nostra cultura i a les nostres tradicions.

La tasca del bon govern ha d’estar fonamentada en la creença de que tots els homes i les dones hem sigut creats iguals i que som posseïdors d’uns drets inalienables entre els quals estan la vida, la llibertat i la igualtat. Però tots sabem que la nostra història ens diu que això no sempre ha estat així. No fa tant que a la nostra terra vàrem viure episodis de guerres, de dictadures, d’exili i de misèria. Només la lluita constant d’aquells que creien en la democràcia ha fet possible que hui puguem conviure en un estat de dret i democràtic.

Hi ha gent que ha patit molt. Gent que ha patit l’exili, la discriminació i l’explotació. Tot per a què hui nosaltres tinguem una oportunitat i una vida millor. Crec sincerament que no podem oblidar-nos de tots ells; que fer justícia a la seua memòria és un deure que hem d’assumir i prioritzar.

També és imprescindible i fonamental emprar unes bones pràctiques en la tasca de govern que garantisquen la transparència i la immediata accessibilitat de la ciutadania als seus representants. D’aquesta manera, intentem treballar cada dia per continuar millorant el fons i la forma d’una ciutat que estimem incondicionalment.

Marta Trenzano

Alcaldessa d'Algemesí