Noticies

Inici

>>

Actualidad

>>

Noticies

>>

30 de Març de 2017 - 17:45
Les obres se centren en dos quilòmetres de sèquia i consisteixen en entubar la canalització de l’aigua i construir una nova via verda en la superfície
La Conselleria d'Agricultura inverteix 1.300.000 a millorar i cobrir la sèquia de Sollana que dóna servei a 3.200 hectàrees i mil agricultors

El secretari autonòmic d'Agricultura, Francisco Rodríguez Mulero, i l'alcaldessa d'Algemesí, Marta Trenzano, han visitat l'estat de les obres de la coneguda com a sèquia de Sollana, uns treballs que consisteixen en entubar 2 quilòmetres de la sèquia de gran profunditat i emplenar amb terra el terreny i donar pas a una via verda.

Es tracta d'una obra valorada en 1.400.000 euros que estava prevista per a dur-se a terme l'any 2008 i s'ha reprès amb el nou govern valencià. Per a Rodríguez Mulero, es tracta d'una obra “necessària, perquè era un perill per als agricultors que utilitzen el camí rural i també per als agricultors de Sollana perquè és una sèquia que rega 3.200 hectàrees i dóna servei a mil agricultors”.

Per la seua banda, l'alcaldessa d'Algemesí, Marta Trenzano, ha assenyalat que amb aquestes obres “complim amb una reivindicació històrica dels agricultors algemesinenses perquè és un perill per a tots els usuaris de la zona una sèquia amb una profunditat de fins a cinc metres. Era un compromís invertir en millores per als nostres agricultors i en poc més d'un any estem a punt de tenir la sèquia a ple rendiment i una via verda per a vianants i ciclistes al costat del camí rural”.