Noticies

Inici

>>

Actualidad

>>

Noticies

>>

21 de Setembre de 2018 - 18:30
L'Ajuntament d'Algemesí llança campanyes de civisme, reciclatge i prevenció de la violència sexista

L'Ajuntament d'Algemesí ha llançat dues campanyes de conscienciació ciutadana a l'inici de les festes de la Setmana Taurina. La primera d'elles fa referència al civisme i bon comportament ciutadà. Consisteix en dos cartells que fan referència a mantenir la neteja dels carrers, fer bon ús dels contenidors de reciclatge. 

A més d'aquests cartells, des del consistori s'ha aplicat sobre les parets de diversos carrers del centre de la ciutat un producte que impermeabilitza i repel·leix l’orina. Així mateix s'ha reforçat el nombre de contenidors a l'entorn de la festa. També s'han adquirit 6.000 gots reutilitzables amb la llegenda recicla, conviu i implica’t, que seran repartits per les penyes cadafaleres i els establiments d'hostaleria del centre amb missatges de reciclatge per a poder utilitzar diversos dies, tal com es fa en els festivals musicals estivals. 

L'alcaldessa d'Algemesí, Marta Trenzano, ha fet una crida al respecte i la convivència. “Demanem respecte i penalitzem les conductes incíviques, però l'ajuntament també fa tot el que està en la seua mà per a incentivar les conductes cíviques”, assegura l'alcaldessa. 

Prevenció de la violència sexista 

Per la seua banda, la regidoria d'Igualtat llança de nou una campanya de prevenció de la violència sexista en espais festius i d'oci nocturn. Amb el lema Tolerància Zero davant les agressions sexuals es pretén conscienciar als ciutadans que són possibles unes festes lliures de violència de tot tipus i sobretot, unes festes lliures d'agressions sexistes. 

La campanya es basa en el respecte cap als altres en la implicació de tota la ciutadania. Així, s'han llançat diversos eslògans que estaran visibles durant tota la setmana i que ajuden tant a les víctimes com als testimonis de les agressions. Així podem llegir frases com “En la festa tot no val, L'alcohol i la festa no són l'excusa, Davant una agressió no calles, Si dic No és No i Implica't. No sigues còmplice”, entre altres. 

La regidora d'Igualtat, Fina Machí, ha destacat que des del consistori es pretén que Algemesí "passe unes festes en alegria, sense agressions, sense problemes, que tothom es respecte, que es cuide l'entorn i que cadascú puga viure la seua vida personal i sexual com vulga i que ningú siga forçat en res". 

A més Machí ha afegit que aquestes campanyes "són encara necessàries perquè, a pesar que la gent està molt conscienciada davant algunes agressions, encara es produeixen altres més subtils, que tenim assumides com a normals però que no ho són. Cal tenir clar que en la festa no val tot".